Sega chokladrutor

Sega chokladrutor

Ingredienser Gör så här Smörj och bröa en ungsform med måtten 20*25 cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 min. i 150 grader.

Chokladtryffel med smak av bär

Chokladrecept

Ingredienser 125 g ljus choklad125 g mörk choklad, > 70 % kakao75 g valfria bär t.ex. hallon, blåbär eller hjortron0,5 dl grädde50 g smör50 g sockerKakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i Gör så här Bryt isär och hacka chokladen fint och lägg den i en mixer.Koka upp grädden med bär och socker, smör … Läs mer

Rocky Road

Rocky Road

Ingredienser Gör så här1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). 2. Blanda samtliga ingredienser. 3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. 4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Chokladbollar

Chokladrecept

Ingredienser Gör så härSmält smöret och låt puttra en kort stund. Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme. Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.