Brownietårta med chokladtryffel

Ingredienser

  • 1 tsk bakpulver
  • 200 gram mörk choklad
  • 175 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Chokladtryffel

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200g mjölkchoklad

Dekoration

  • 30-50 gram vit choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl väl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret och chokladen.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form ca 22*22 cm med löstagbara botten ( eller en rund). häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Chokladtryffeln

Låt grädden koka upp. hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens. Bred tryffelkrämen över kakan. Låt den stelna.

Dekoration

Smält den vita chokladen och ringla den över.

Lämna en kommentar