Chokladfondue med frukt

Chokladfondue med frukt

Chokladfondue är en riktig godsak och ett lysande sätt att liva upp en trist eftermiddag, en romantisk afton eller en mysig familjehelg. Lekfullt, läckert och otroligt tillfredsställande, chokladfondue förenar alla åldrar i kulinarisk glädje. Denna artikel tar dig genom hur du slår ihop din egen nådiga chokladfondue med frukt och några enkla tips för att … Läs mer

Chokladkräm med jordgubbar

chokladkram med jordgubbar

Chokladkräm med jordgubbar Choklad och jordgubbar är en fantastisk kombination som fängslar smaklökarna och ger en underbar njutning. Denna kombination kan vara på olika sätt och en populär variant är chokladkräm med jordgubbar. I det här receptet kommer jag att dela med mig av en enkel och läcker version av denna efterrätt. Ingredienser För att … Läs mer

Favoritkakan

Chokladrecept

Botten Fyllning Gör så här Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på en form som är ca 21 cm i diameter. med löstagbar kant. Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna. Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret är nästintill smält. Låt koka upp och … Läs mer

Choklad & hallonsufflé

Chokladrecept

Ca 10 port Ingredienser Gör så härKoka upp hallonpuré, smör och grädde. Slå det över 300 g Maracaibo, mixa slät med en stavmixer och låt svalna till 30 grader. Fyll de mörka skalen med ganache. Smörj 8 st espressokoppar med smör och strö med socker. Var mycket nogrann så att hela koppen blir smord. Placera … Läs mer

Ljuvlig chokladtryffelpaj

Chokladrecept

Ingredienser Tryffel Gör så härSätt ugnen på 200grader. Smält smöret till degen och blanda ihop resten av ingredienserna. Tryck ut degen i en stor pajform, ca 30 centimeter i diametern. Grädda skalet i 10 min och låt det kallna helt. Koka upp konjaken och grädden i en kastrull, dra från värmen och lägg i chokladen, … Läs mer

Chokladtårta

Chokladrecept

Ingredienser Chokladsås Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet, slå det i mjölken och låt det bli fingervarmt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner det i mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i äggsmets- och mjölkblandningen till en jämn smet.Häll smeten i en … Läs mer

Brownietårta med chokladtryffel

Chokladrecept

Ingredienser Chokladtryffel Dekoration Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl väl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret och chokladen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form ca 22*22 cm med löstagbara botten … Läs mer

Chokladkaka med rabarberkompott

Chokladrecept

Ingredienser Rabarberkompott Till formen Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form som har löstagbara kanter och strö sedan formen med kokosflingorna. Smält chokladen i en skål i ett vattenbad. dela gulor från vitor och lägg i två separata skålar. Vispa gulorna med fruktsocker lite lätt. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda … Läs mer

Halloncheesecake med vit choklad

Chokladrecept

Ingredienser Fyllning Garnering Tillagning Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25cm i diametern) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter i 175 grader. Vispa ihop färskost, … Läs mer