Blåbärsgino med vispad grädde

Chokladrecept

Portioner: 4 Gör så härVärm ugnen till 250°. Blanda blåbär med socker och potatismjöl och lägg i ugnsfasta små portionsformar. Riv den vita chokladen och strö ett rejält täcke över varje form. Gratinera ca 5 minuter, eller tills chokladen blivit ljusbrun och knäckig. Tag ut formarna försiktigt. Servera med lättvispad grädde.

Chokladpannacotta med hallongrädde

Chokladrecept

Portioner: 6 Hallongrädde Gör så härLägg gelatinbladen i kallt vatten i ungefär 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lägg i gelatinbladen så de smälter. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält. Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylskåpet till pannacottan … Läs mer

Choklad- och nötpaj

Chokladrecept

8-10 bitar Fyllning2 dl vispgrädde1 1/2 dl strösocker1 dl ljussirap2 msk kakao170 g nöt- och russinmix50 g mörk blockchoklad75 g smör eller margarin Gör så härSätt ugnen på 200 grader. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och vetemjöl. Rör samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, … Läs mer

Chokladmousse med apelsin och physalis

Chokladrecept

4-6 port 100 g mörk choklad 70 %2 dl vispgrädde1/2 apelsin, rivet skal2 msk florsocker GarneringApelsinklyftor, hinn fria, physalis, citronmeliss, flingsalt Gör så härBryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen har smält.Låt chokladsmeten svalna. Ställ den … Läs mer

Apelsinchokladmousse med nötter

Chokladrecept

4-6 port Kanderade nötter Gör så härSmält chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite.Blanda äggulorna, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i bunke. Vispa grädde med florsocker, inte för hårt.Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.Fördela moussen i 4-6 portinonsformar. Ställ i kylen minst 1 timme.Kanderade nötter: Sätt ugnen … Läs mer