Smördegsrullar med choklad och nötfyllning

ca 30 kakor

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 1 burk Nutella
  • 2-3 dl hackade hasselnötter

Gör så här:

  • Rulla ut smördegen på en bänk eller ett bakbord. Bred på ett lager Nutella.
  • Strö över hasselnötter.
  • Rulla från båda långsidorna mot mitten till en fast rulle så att du får kringelliknande kakor när du skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
  • Lägg rullen invirad i smörpapper i frysen ca 1 timme så att den går lätt att skära
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Täck en plåt med bakplåtspapper.
  • Lägg kakorna på plåten och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg.
  • Låt kakorna kallna och servera dem nygräddade så de har sin knaprighet kvar. Det går även bra att värma upp dem i ugnen innan de ska serveras

Lämna en kommentar