6-8 personer, tid: 40 minuter
Ingredienser
- 250 g smör
- 250 g mörk choklad (gärna 72 procent)
- 125 g mjöl
- 250 g florsocker
- 4 ägg
- 2 msk kaffe
Till servering
- Färska bär
- Lättvispad grädde
Gör så här
Smält smöret. Häll det över chokladen och rör under svag värme (gärna i vattenbad) så att chokladen smälter.
Tillsätt mjöl och florsocker och rör tills det blir en jämn smet.
Vispa till sist i äggen och kaffe.
Vik gladpack över en avlång brödform, det ska vara mycket plast utöver det i formen.
Fyll formen med smeten och täck över med gladpacken som är över.
Grädda i 130 grader 25 minuter (de flesta plast klarar upp till 150 grader).
Ställ kallt att svalna.
Servera med färska bär och lättvispad grädde.