6-8 personer, tid: 40 minuter
Ingredienser:
- 250 g smör
- 250 g mörk choklad (gärna 72 procent)
- 125 g mjöl
- 250 g florsocker
- 4 ägg
- 2 msk kaffe
Till servering:
- Färska bär
- Lättvispad grädde
Gör så här:
- Smält smöret. Häll det över chokladen och rör under svag värme (gärna i vattenbad) så att chokladen smälter.
- Tillsätt mjöl och florsocker och rör tills det blir en jämn smet. Vispa till sist i äggen och kaffe.
- Vik gladpack över en avlång brödform, det ska vara mycket plast utöver det i formen.
- Fyll formen med smeten och täck över med gladpacken som är över.
- Grädda i 130 grader 25 minuter (de flesta plast klarar upp till 150 grader).
- Ställ kallt att svalna.
- Servera med färska bär och lättvispad grädde.