Ingredienser
- 200 gram mandelmassa
- 100 gram mörk choklad
- 50 gram smör eller margarin
- 2 dl ströbröd
- 250 gram torkade fikon
- 1 äggvita
Gör så här
Skölj fikonen i en skål med ljummet vatten. Låt dem ligga i nytt vatten15-30 minuter om de inte är mjuka. Torka fikonen med hushållspapper och skär bort skaft. Finhacka dem och grovrin mandelamassa. Blanda fikon, mandelmassa och smör till en jämn smet.
Vispa äggvita lätt. Vänd ner äggvitan i fikonsmetem och tillsätt ströbröd. Låt smeten svälla i 10 minuter.
Dela fikondegen i 30 bitar och forma dem till kulor. Dra sedan ut dem till en toppig form.
Bryt choklad i bitar och låt den smälta över vattenbad. Doppa fikonen i chokladen. Låt stå svalt minst 2 timmar före servering.