Vår goda bakelse

Portioner: 20

Ingredienser:

  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 500 gram mandelmassa
  • 175 gram mjukt smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 5 ägg

Hallonfromage

  • 6 gelatinblad
  • ca 200 gram hallon
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl naturell yoghurt, 3%
  • 1 dl florsocker
  • Hallongelé
  • 3 gelatinblad
  • 3/4 dl konc hallonsaft
  • 3/4 dl vatten

Garnering

  • 250 gram blåbär
  • 1-2 citroner

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smöret poröst. Riv mandelmassan och rör i den. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Blanda mjölet med kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

Hallonfromagen

Blötlägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och vispa grädden. Blanda hallonen och grädden medyouhurt och florsocker. ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda gelatinet med ca 2 msk av gräddsmeten, rör sedan ner allt gelatinet i smeten under omrörning. Bred mousen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.

Hallongelé

Blötlägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Värm saft och vatten. Tillsätt gelatinet och rör om. Låt svalna. Häll geléet på tårtan och lå´t stelna i kylen. Skär i rutor med vass kniv.

Garnering

Garnera strax före serviering med blåbär och lite strimlat citronskal.

Lämna en kommentar