Smördegsbakelse med vit chokladmousse

Portioner: 10

Ingredienser

  • 1 paket djupfrysta smördegsplattor eller färsk smördeg
  • 1 dl flytnade honung

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 gram vit choklad, grovhackad
  • ev. vanlijstång, urskrapade frön
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 klassar röda vinbär

Gör så här
Tina eventuellt smördeg. dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, ca 8*8 cm.

Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en en skål av varje platta, använd en gaffel.

Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla.

Pensla alla bakelser och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svlana på galler.

Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Tillsätt eventuella vaniljfrön. låt kallna och vispa hårt.

Fyll smördegsbakelserna med moussen, granera med bär.

Lämna en kommentar