Chokladpannkakor med nutellafyllning

Chokladpannkakor med nutellafyllning är den ultimata desserterna för alla chokladälskare. Det är en konst att kombinera söta, smältande chokladpannkakor med den krämiga, oemotståndliga smaken av Nutella. Barn älskar det, vuxna älskar det och det är ett säkert kort för alla tillfällen. Innan vi dyker in i vår beskrivning och vägledning till att laga denna underbara dessert, låt oss ta en stund för att reflektera över den kärlek vi alla delar för choklad.

Hur choklad gör oss lyckliga

Choklad har en intensivt förknippad smak som kan orsaka starka känslor. Forskare har funnit att konsumtion av choklad leder till en ökning av endorfinnivåerna i hjärnan. Denna naturliga kemikalie är ansvarig för känslor av lycka och kan även lindra stress. Men det är kombinationen av chokladens smak, sötma, textur och lukt som skapar dess fullständiga effekt. Kombinationen av chokladpannkakor och Nutella kan därför vara en sann lyckobringare.

Vad är Nutella?

Nutella är en populär choklad- och hasselnötskräm, ursprungligen från Italien. Nutella är älskad av människor världen över för sin rika, krämiga smak och smidiga konsistens. Den går perfekt ihop med krispiga pannkakor, vilket gör den till den perfekta fyllningen för våra chokladpannkakor.

Ingredienser för chokladpannkakorna

För att göra chokladpannkakor behöver du följande ingredienser:- 200g vetemjöl- 2 msk kakao- 1 tsk bakpulver- 2 msk socker- 2 ägg- 1 msk smält smör- 400ml mjölk- En nypa salt

Ingredienser för nutellafyllning

För nutellafyllningen behöver du:- 250g Nutella- 50g mjölk- En nypa salt

Tillberedning av chokladpannkakorna

Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål. I en annan skål, vispa äggen och tillsätt mjölken och smöret. Tillsätt den torra blandningen till äggmixen och rör om tills du får en jämn smet. Värm en pannkaka-panna på medelhög värme och häll i lite smet. Stek varje sida i ungefär 2-3 minuter eller tills de blir gyllenbruna och krispiga. Upprepa tills all smeten är slut.

Tillberedningen av nutellafyllningen

För nutellafyllningen, smält Nutella på låg värme, tillsätt mjölken och rör om tills du får en krämig konsistens. Tillsätt en nypa salt för att balansera sötman.

Servering av chokladpannkakor med nutellafyllning

För att servera, lägg en chokladpannkaka på en tallrik, smörj över med nutellafyllningen, och lägg sedan på en annan pannkaka ovanpå. Upprepa denna process tills du har ett torn av chokladpannkakor som är klart att ätas. Toppa med ytterligare Nutella och strö över lite pudrat socker för extra sötma. Avslutningsvis är chokladpannkakor med nutellafyllning en riktig fest för alla chokladälskare. Den rikaste blandningen av choklad och Nutella, tillsammans i ett läcker pannkakstorn, garanterar en smaksensation som är svår att motstå. Unna dig själv denna utsökta dessert, för du förtjänar det!